Ons tripje naar Beringen was leerrijk, lekker, multicultureel en supergezellig!
Heb jij ook nog foto’s? Zet ze gerust in de reacties!
#hapjeswandeling #fermopstap

































Ons tripje naar Beringen was leerrijk, lekker, multicultureel en supergezellig!
Heb jij ook nog foto’s? Zet ze gerust in de reacties!
Ik vond het heel leuk, lekker en leerrijk. Zelfs als Beringenaar heb ik veel plekjes gezien waar ik nog nooit geweest was.
Voor wie zelf Wisniowa (de rode vodka) (uitspreken als vishnjoeva) wil maken:
Neem een pot van 1 liter. Doe er 300 gram krieken (of kersen) in. Voeg 100 à 300 gram (afhankelijk van hoe zoet je hem wil hebben) suiker toe. Vul de pot verder met vodka (dat moet geen dure zijn). Sluit af en zet op een koele, donkere plaats tot de suiker volledig opgelost is (ongeveer 2 à 3 maanden). Zeef het fruit eruit en doe in een mooie fles. Nasdrovje!
N.B.: De “zatte” krieken kan je in kleine beetjes mengen onder de krieken met frikadellekes of bijvoorbeeld in een clafoutis verwerken, of een paar bij een ijsje eten, maar pas op: ze zijn zeer verraderlijk!
LikeLike