Een gedachte over “Beringen je was jammie!

  1. Ik vond het heel leuk, lekker en leerrijk. Zelfs als Beringenaar heb ik veel plekjes gezien waar ik nog nooit geweest was.

    Voor wie zelf Wisniowa (de rode vodka) (uitspreken als vishnjoeva) wil maken:
    Neem een pot van 1 liter. Doe er 300 gram krieken (of kersen) in. Voeg 100 à 300 gram (afhankelijk van hoe zoet je hem wil hebben) suiker toe. Vul de pot verder met vodka (dat moet geen dure zijn). Sluit af en zet op een koele, donkere plaats tot de suiker volledig opgelost is (ongeveer 2 à 3 maanden). Zeef het fruit eruit en doe in een mooie fles. Nasdrovje!
    N.B.: De “zatte” krieken kan je in kleine beetjes mengen onder de krieken met frikadellekes of bijvoorbeeld in een clafoutis verwerken, of een paar bij een ijsje eten, maar pas op: ze zijn zeer verraderlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.