Omdat de coronamaatregelen ons in ons kot houden, willen we jullie toch helpen er een fijne tijd van te maken. Om de 14 dagen sturen we een challenge de wereld in en je kan er nog iets bij winnen!
De vierde is de “Bake off challenge”
Deel een recept met foto van wat je bakt.
Maak kans op een mooie prijs!
IEDEREEN mag meedoen.
fermkortenaken@gmail.com

Amandel-kersentaart door Karine Hendrickx
Amandel-kersentaart
Benodigdheden voor taart 28 cm Ø:
Deeg
200 gr bloem
½ koffielepel bakpoeder
50 gr suiker –
1 zakje vanillesuiker
1 eiwit
100 gr koude boter
– Alles mengen tot deegbol
– Deeg iets groter dan taartvorm open rollen en rond deegrol draaien.
– Boven taartvorm afrollen en prikken met vork.
Vulling:
500 gr ontpitte, uitgelekte kersen
1 lepel maïzena
2 eidooiers
150 gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
120 ml room (ongeklopt)
30 gr maizena
100 à 150 gr amandelschilfers
Bereiding:
- Kersen goed laten uitlekken (ev van avond tevoren)
- Een lepel maïzena over het taartdeeg verdelen en daarop de kersen schikken.
- Mengsel maken van eidooiers, suiker, vanillesuiker, room en maïzena.
- Amandelschilfers onder roeren en het mengsel over de kersen verdelen.(de hoeveelheden van dit mengsel kunnen altijd vermeerderd worden)
- Bakken op 180°C gedurende 45 min.

Unicornbiscuit door Kim Houtmeyers
Kim Houtmeyers zond dit meesterstuk door! Ze schrijft erbij: Sinds enkele jaren heb ik de bak-microbe te pakken!! Deze challenge was de ideale aanleiding om nog eens een lekkere biscuit te maken. En aangezien mijn dochter dol is op unicorns is het een unicornbiscuit geworden 🙂



Appelfrietjestaart door Karine Hendrickx
Voor als je niet kan kiezen tussen gezond en toch een beetje zondigen. Karine verrast hier haar kleinzonen regelmatig mee! Geniet mee!
Chocoladetaart met baileys door Karine Hendrickx


Frisse citroentaart door Karine Hendrickx

Tricolore taart met mangogelei door Karine Hendrickx


Zebracake door Karine Hendrickx

familierecepten van 3 generaties van Karine Hendrickx

Kaastaart door Marc
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gebakken-kaastaart-met-abrikozenconfituur

Franginpanetaart met appel en krieken van Jan
Nodig voor het 1 grote taart:
taartdeeg
125 g boter
125 g suiker
1 ei
250 g bloem
3 g bakpoeder
Boter en suiker samen mals wrijven
Ei toevoegen
Dan bloem en bakpoeder
Deeg laten opstijven in de koelkast en dan uitrollen
Nodig voor frangipane
160 g boter
160 g amandelpoeder
160 g suiker
20 g maïzena
20 g rum
200 g banketbakkersroom (of een alternatief zoals gezoete kwark,…)
2 eieren
Eventueel enkele druppels amandel-essence
Boter tot crème kloppen (eventueel een beetje opwarmen)
Eieren één voor één kloppend mengen onder de crème
Amandelpoeder, suiker en maïzena samen mengen en nadien onder de samenstelling roeren
Als laatste de gele room, rum, amandel-essence
Afkoelen in de koelkast
Taart afwerken
2 appels
Ontpitte krieken
amandelschilfers
Deeg uitrollen en in beboterde en bebloemde bakvorm
Op de bodem een laagje appelschijfjes
Met de spuitzak de frangipane overspuiten en appeltjes volledig bedekken
Op de frangipane wat ontpitte krieken (of framboos, of …)
Afwerken met amandelschilfers
45 ‘ bakken op 175 °

Oreo dripcake door Kim Houtmeyers


